O PROJEKTU
X

Stambeni tornjevi Seemar

Stambeni tornjevi SeeMar nalaze se na jugositočnom dijelu naselja na Martinkovcu smještenog na zapadnom dijelu grada Rijeke, između zaobilaznice na jugu i ceste Rijeka - Kastav (D-304) na sjeveru.

Površina na kojoj se grade osunčana je južna padina koja obiluje zelenilom i s koje se pruža prekrasan pogled prema moru, Riječkom zaljevu, ali i brdovitom riječkom zaleđu.

Stambeni tornjevi su ujedno spoj moderne arhitekture s prelijepim pogledom na more. Arhitektonskom kompozicijom oblika tornjeva i pravilnim položajem građevine prema stranama svijeta, svakom je stanu osigurano kvalitetno osunčanje i jedinstven pogled na Kvarnerski zaljev i Učku.

Zgradu čini šira baza sa užim vertikalnim tornjevima koji se uzdižu nad njom. Zgrade su zamišljene kao monolitne armiranobetonske strukture s laganim ispunama toplinske izolacije vanjskih i pregradnih zidova. Poslovni prostori i garaže smješteni su u suterenskim i podrumskoj etaži, a u nadzemnim etažama trokutastog tlocrtnog oblika sa zaobljenim rubovima, od prizemlja do posljednjeg sedmog kata, ponavlja se kombinacija trosobnih, dvosobnih i jednosobnih stanova. Svi stanovi imaju duboke loggie, pojedini i prostrane terase, prilagođene mediteranskoj klimi i boravku na otvorenom.